Povestea Timmo începe într-o zi de august 2014 când David, eroul principal, avea aproape 11 luni și curiozitatea l-a facut să se ridice în picioare… de atunci scriem istorie.

Deși cumpărasem deja câteva perechi bune de pantofi pentru a-i completa ținutele de bebe, aveam nevoie de o pereche functională. Prin urmare, m-am documentat și am ales o încălțăminte cu talpa flexibilă (aproape toată lumea îți va recomanda asta!). 
Deși piperate ca preț și greu de găsit în comerț, unde aproape toate au tălpi inflexibile, săndăluțele nu i-au plăcut baiețelului nostru, care nu le accepta în picioare și refuza să meargă încălțat! Am constatat că alesesem mai degrabă un nou obiect de ros, era singurul lor rol (am scris aici despre momentul când trebuie cumpărată prima pereche)!

Astfel am început să întreb…dar, surpriză, părerile mămicilor veterane din parc și sfaturile venite din familie sau chiar din mediul online erau atât de contradictorii (ba că-i trebuie susținere, tot la sectiunea blog am scris despre poveștile acestor mituri), încât am ales să facem o vizită unui ortoped bun. Doctorul ne-a explicat cât de important este mersul desculț și mai ales care este diferența între talpa flexibilă și pantofi “mers desculț”.

Îmi amintesc și acum ce mi-a spus “Stimată doamnă, specia homo sapinens nu merge la 11 luni! Lasati copilul desculț unde puteti sau cu o încălțăminte mers descult afară”.
M-am simtit cumva jignită atunci că doar nu știa el mai multe despre copilul meu, care, credeam eu, merge binisor. Așa a început totul, cu un bebe care putea merge singur desculț dar îi era parcă teama să o facă încălțat cu săndăluțele cu întărituri dar talpa flexibilă. Cu “perechea de pantofi potrivită poți cuceri lumea”, ei bine, cam asta fac ei cu perechea potrivită, pot începe marea călătorie a explorării.

De la opțiunile pe care le găseam pe piața, fizic, și în mediul online, în 2014, până la primele teste cu șabloane cumpărate a fost un singur pas…și așa a luat ființă ideea de pantofi bebe pentru primii pasi.

2 ani mai târziu pasiunea pentru pantofi și dragostea pentru copii prind viață în proiectul “Atelier Manufacturier Pantofi Bebe”. 
În 2016 povestea a prins contur într-un plan de afaceri pentru ca în decembrie să aflăm ca am obținut finanțare europeană pentru dezvoltarea unui Atelierului de pantofi de bebe specializat în primii pasi. 

Finanțarea ne-a permis să achiziționăm cele mai performante utilaje, materiale premium, pentru ca, în septembrie 2017 să tăiem panglica unui atelier mic, organizat în mediul rural, în care lucrează părinti dedicați pentru a crea cu dragoste pantofi care să încalțe copii de la primii pași până la școală.
TiMMO este numele pe care noi l-am găsit că reflectă cel mai bine timiditatea primilor pasi, gingășia pantofilor, calitatea materialelor, curiozitatea de a explora și unicitatea fiecărui model fiind garanția că reprezintă alegerea potrivită fiecărei etape de dezvoltare a mersului copilului tău!

De atunci, investim continuu în cercetare și documentare pentru ca fiecare produs nou creat să fie în acord cu ultimele recomandările medicale pediatrice mondiale, testăm frecvent modele noi și lansăm numai produsele cele mai apreciate care trec toate testele celor mici și răspund deopotrivă exigențelor părinților.

Povestea noastră continuă să fie scrisă zilnic cu fiecare pantof produs cu fiecare copil care debutează mersul în încălțările TiMMO, cu fiecare toddler care explorează, cu fiecare copil fericit că are pantofii care-l ajută să se miste liber, este o poveste despre picioruțe fericite….