Masurarea corecta a talpii copilului

Cum măsuram corect lungimea tălpii piciorului

Pasul cel mai greu in lansarea unei comenzi consta in stabilirea marimii. mai jos am scris cateva randuri despre cum sa masurati corect lungimea talpii piciorului prin mai multe alternative- astfel incat comanda pantofilor sa fie corect lansata (atentie produsele realizate la comanda au conditiile returului mai restrictive)Masurarea rapida


Masora cu un cm la interior incaltamintea actuala ( de preferat incaltamintea inchisa in fata la degete pentru ca sandalutele deschise in fata sunt mai mari decat piciorul). Atentie masuratoarea se face cu un metru de croitorie (nu ruleta) din varful degerului pana la calcai! ( noteaza dimensiunea la milimetru! daca pantofii ii vin fix atunci aduagam 0,5 daca ii vin mici masoara si talpa copilului pentru a stabili marimea!


Masurarea copilului activ :)


Stiu, din proprie experienta, ca nu va sta sa-i masori amprenta talpii motiv pentru care te sfatuiesc sa-i lipesti calciul de un perete si marcheaza usor punctul in care degetul cel mai lung atinge podeaua. Masoara distanta intre perete si punctul cel mai inalt al degetului marcat anterior.
Masurarea corecta


Incearca sa creionezi pe o coala de hartie conturul piciorului copilului ( degetele sa fie intinse si nu stranse). Conturul este exact unde atinge piciorul coala astfel incat nu se vede linia conturului cand piciorul este jos dar nu desena copilul pe picior! Foloseste rigla pentru a trasa o linie dreapta din punctul cel mai inalt al degetului pana la calcai si noteaza dimensiunea in cm pe o foaie de hartie.
Inainte de a lansa comanda in calcul urmatorele:

1. cu ce va purta copilul incaltamintea – cu sau fara sosete – si sa faci masurarea in functie de acest lucru. In cazul sandalelor si al balerinilor vei face masurarea cu piciorul gol insa atragem atentia ca este mai greu astfel, deci recoamdnam o sosesta foarte subtire!

2. Trebuie sa stii ca lungimea ideala a interiorului incaltamintei cu 0,5 cm mai mare fata de degetul cel mai lung!

3. recomand ca intodeauna sa folosesti 2 modalitati diferite de masurare pentru a te asigura ca lansezi corect comanda!

Daca inca ai nelamuriri ne poti contacta.
Cu drag, Elena