Timmo, magazin online operat de S.C.PANTOFI BEBE S.R.L. cu sediul în Mrenesti, Comuna Crețeni, Nr. Casă 191 A, Jud. Vâlcea, avand CUI RO 35290756, J38/718/2015 emite prezentul certificat de garanție, dovada calităţii oferite oricărui produs achiziţionat de pe www.timmo.ro sau de la revânzatorii nostri, conform Legii nr. 449/2003 si O.G. nr. 21/1992. 

Durata garanţiei 

Durata de garanţie este limită de timp care curge de la data cumpărării produsului până la care producătorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorilor. 

Cu excepția situațiilor care acoperă conformitatea produsului cu descrierea acestora prezentată pe site-ul web și defectele de fabricatie, stabilite de legislatie, pentru produsul achiziţionat oferim o garanţie comercială de 30 de zile de la data cumpărării. 

Condiţii de garanţie 

Garantăm că produsul achiziţionat de la S.C. PANTOFI BEBE SRL (denumită in continuare Timmo) este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii) şi lipsit de orice defect. 

În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de aproximativ 6 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a 3 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect. 

Important: Garanţia se aplică doar în cazul în care cumpărătorul face dovada achiziţiei produsului. Este obligatorie prezentarea bonului fiscal sau a facturii și dovada plății acesteia (chitanta ramburs sau op-ul) precum și a ambalajului original. 

Modalităţi de asigurare a garanţiei: Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data primirii produsului in sediul Timmo prin: 

1) Repararea produsului;
2) Înlocuirea produsului – dacă acesta nu poate fi reparat;
3) Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile. 

Instrucțiuni de întreținere și recomandări speciale 

1. Recomandăm curățarea încalțămintei după fiecare purtare! Atentie, produsele Timmo nu se recomandă a fi spălate în mașina de spălat rufe! 

2. Încălțămintea umedă trebuie uscată lent, ferită de contactul direct cu sursele de căldură (nu se vor pune pantofii pe sau sub calorifer, pe sobă, radiator etc.). 

3. Încălțămintea cu față din piele naturală, cu suprafața netedă, se îngrijește prin aplicarea unui strat de cremă de pantofi de culoare neutră cu o bucată de material textil moale, după ce în prealabil au fost îndepărtate resturile de praf sau murdărie cu o cârpă moale sau, în cazul petelor de grăsime sau alte impurități, cu un material umezit într-o soluție apoasă de detergent (2%). 

4. Încălțămintea cu față din piele velur sau năbuc se recomandă a fi purtată doar pe timp uscat! Acest tip de piele se curață cu o perie specială. 

5. În cazul pantofilor cu talpă fabricată din piele velurată acesta va fi curățată mai des prin frecare cu o hârtie abrazivă sau periuță, pentru a întreține velurul și proprietățile antiderapante ale acestuia! 

6. Căptușelile utilizate nu au fost tratate chimic în mod excesiv pentru fixarea pigmentului (cu scopul protejării pielii purtătorului) iar din acest considerent există riscul migrării culorii. Recomandăm purtarea ciorapilor asortaţi sau de culoare închisă. Pentru întreţinerea interiorului, curăţaţi cu o cârpă moale umedă şi evitaţi produsele care conţin acetonă, acizi, alcool, sau, oricare alte substante care nu au fost testate si recomandate de Timmo pentru acest tip de piele. 

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă: 

1. uzura morală sau uzura fizică normală a produsului. 

2. decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.). 

3. deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi, accidente, incendiere sau alte acțiuni similare. 

4.defecte produse de transportul, manipularea sau depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice – variaţii de tip cald/rece, imersare etc.). 

5. distrugerea accidentală sau defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorect, utilizarea modificată a produsului şi/sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat – Exemplu (nelimitativ): folosirea pantofilor cu talpă de piele la exterior când copilul merge de-a bușilea va duce la frecarea și tocirea cusăturii. 

6. intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului. 

7. deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), de către animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători 

8. întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate). 

Recomandări speciale în cazul produselor pentru copii: 

Problemele legate de mărimea aleasă nu sunt considerate a fi defecte de fabricaţie şi nu sunt acoperite de garanţie. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp. 

Nu sunt acoperite deteriorările provocate de expunerea la vreme nefavorabilă, şi nici folosirea încălţămintei în alte scopuri decât cel pentru care a fost concepută. Garanţia nu acoperă folosirea încălţămintei în locuri de joacă cu cu nisip sau pietriș, tobogane utilizarea acestora pe biciclete/motociclete cu sau fără pedale sau mersul în patrupedie, activități care pot duce la distrugerea produsului. Nu se acordă garanție la uzura normală pe talpă sau fețe deformate, datorate unui mers cu pas specific (piciorul calcă pe o parte sau se târăște într-o anumită poziție și apare o uzură pronunțată în această parte). 

Nu se consideră defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordării garanţiei:
1. particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi – tocmai acest lucru arată 

autenticitatea şi calitatea pieilor din care sunt confecţionate produsele Timmo. 

2. pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor haina cu care vine în contact. Acest lucru se întâmplă la primele purtări, până produsul dobândeşte o patina unică, şi nu este considerat defect. 

3. micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale părţilor din produse confecţionate manual. 4. produselor din categoria outlet unde micile defecte nu afecteaza functionalitatea acestora. 

Dacă nu sunteti de accord cu conditiile Certificatului de garanție puteti returna produsul intact pe adresa noastră SC PANTOFI BEBE SRL, Mrenesti, Comuna Creteni, Nr. Casă 191 A, Jud. Vâlcea, tel: 0760301040. 

Echipa Timmo