Ce intră într-un pantof Timmo?

Fiecare pantof Timmo este realizat în atelierul nostru din Mrenesti, Jud. Vâlcea, România.
Gama noastră se împarte în 2 categorii principale: pantofii mers desculț și pantofii flex & explore (cu talpă).
Toți pantofii barefoot sunt proiectați pentru a imita perfect mersul desculț, pentru a încuraja dezvoltarea naturală a piciorului, așa cum era pe timpuri, cu mii de ani înainte. Gama Smart Flex continuă începuturile blânde, fiind recomandată după 2 ani și constând într-o talpă flexibilă cu îngaloșare (borduri) care are rolul de a proteja copilul de căzături/ lovituri.

Realizati manual

Cand primim comanda ta, tăiem pielea, talpa și căptușeala și începem să lucrăm.
Pantofii sunt realizați fără întărituri ceea ce înseamnă că, fiind moale, se pliază ușor pe forma piciorului purtătorului- este absolut normal să poți chiar întrezări conturul degetelor piciorușelor prin piele.
Toate căptușelile sunt montate de fete cu ajutorul unui solvent bio pe bază de apă, o nouă tehnologie la nivel local, însă folosită în industria copiilor de ani buni la nivel european- pentru că ne dorim încălțăminte naturală la cele mai înalte standarde de securitate.
Pentru că realizam manual pantofii, putem realiza inclusiv aplicatii haioase, te putem ajuta în customizarea propriei perechi, poți alege culorile, aplicația, decupajele și chiar tipul de căptușelă și talpă. Dacă în viitor vei fi în apropierea orașului Dragășani, te încurajam să te abați 10 km și să te oprești să ne vizitezi.

Durabilitate

Suntem întrebați adesea, când trebuie comandată urmatoarea pereche, cât vor ține pantofii. Raspunsul nu este usor și nici unul general valabil, depinde foarte mult de etapa de creștere a copilului, pușeele din timpul perioadei de purtare, sezonalitate. Unii clienți ne-au relatat că a fost necesară schimbarea rapida alții au ajuns la performanța de a-i purta 10 luni. Nici medicul nu-ți poate spune care va fi înalțimea/ greutatea copilului tău în viitor așa că nu putem anticipa ritmul lui de creștere însă putem lua în calcul o medie de purtare de 4-6 luni dacă ne raportam la încălțămintea primilor pasi.

Materiale

La Timmo, avem standarde ridicate pentru materiale, acestea trebuie să fie naturale, moi și funcționale:

Pielea

Folosim numai piele naturală care întrunește standardele de sănătate atât pentru clienții noștri dar și pentru a mediul înconjurător.
Cum cei mici sunt adesea tentați să ronțăie încăltările, este important pentru noi ca acestea să fie pe cât posibil lipsite de chimicale! Toată pielea utilizată este achiziționată din tăbăcării de tradiție din România, Italia, Spania și Portugalia, care folosesc un procent cât mai mare de tanini naturali.

Căptușeala

Toate perechile nostre de încălțăminte sunt căptușite. În funcție de model, acestea pot avea căptușeala de porc, oaie sau blăniță! Căptușela are un rol deosebit în funcționalitatea pantofilor nostri, de aceea este important ca aceasta să fie naturală, absorbantă și moale. Ea ne indică nivelul maxim de confort pe care-l resimte purtătorul pentru că este în contact direct cu piciorul, cu pielea acestuia!
Căptușeala este importantă în eliminarea umidității și este, în mod natural, homeostatică, ceea ce înseamnă că reglează temperatura.
Spre deosebire de cea sintetică, căptușeala naturală păstrează picioarele la o temperatură constantă, indiferent dacă este o după-amiază dulce sau o zi de iarnă rece.

Opțiunile de talpă

Pantofii Timmo sunt disponibili într-o varietate de opțiuni de talpă. Acestea se încadrează în trei categorii: tălpi de piele velur, tălpi din cauciuc (sau materiale care au in componență cauciuc) și tălpi matrițate TR.

Piele întoarsă

Pantofii de interior au tălpile noastre cele mai moi și exclusiv naturale, realizate din piele naturală întoarsă, cu burete și căptușeala durabilă. Aceste tălpi flexibile urmează forma piciorului pentru a permite o gamă largă de mișcări naturale și sunt preferate de grădinite, locuri de joacă dar potrivite și pentru acasă!

Tălpi din cauciuc

Mulți dintre pantofii din exterior au tălpi subțiri din cauciuc. Unele tălpi sunt mai groase decât altele pentru a oferi o mai mare rezistență, dar toate tălpile noastre sunt flexibile și concepute pentru a imita un sentiment natural, de mers deculț!

Tălpile matritate

Disponibile în gama smart flex și explore, acestea fac o trecere ușoară de la încăltațămintea mers desculț către încălțămintea de adolescent/adult, care, în cele mai multe cazuri, are talpa greș și inflexibilă 🙁 ! 
Acestea sunt recomandate după 2 ani, când nevoia copilului de explorare este mai mare și scade durabilitatea pantofilor mers desculț!
Toate tălpile noastre au bordură de protecție pentru a evita lovirile accidentale dure, pentru a încuraja explorarea și spiritul de cercetaș al micuților nostri.

VEGAN

Testăm încă materiale și durabilitatea acestora pentru a putea veni în întâmpinarea clienților cu produse de excepție pe această linie!