Ghetuțe sau cizme în primul an?

Aceasta este dilema iernii , mai ales în primul an de mers!

Primul Crăciun cu bebe l-am petrecut bucurându-mă de primele grimase și zâmbete ale lui. Era prea mic să putem alerga prin zăpadă însă eu deja visam la anul ce urma și îmi făcusem planuri că va merge și vom avea un Crăciun magic cu zăpezi, Moș darnic, sanie și tot tacâmul…
Viața bate filmul – nu a fost zăpadă în anul următor de Craciun, a venit mai târziu și odată cu ea a venit și întrebarea: eu cu ce încalț copilul?
Purta deja primele ghetuțe create de noi însă m-am tot gândit mult cu ce alternativă de cizme l-aș putea încălța și avem deja niște criterii setate (pe care le regăsesc acum, în calitate de consultant, și la alte mămici) :

  • să fie înalte – cred că toate ne-am gândit că va ridica picioarele din nămeți
  • să reziste la umezeală – că doar, nu-i așa, stăm cu orele în zăpada mocirlită
  • să fie ușoare
  • și, obligatoriu, să fie mega-călduroase

Cred că mai erau câteva însă acestea erau obligatorii!
Îmi vine să râd acum, abia învățase secretele mersului nesusținut (făcea asta de 3 luni) și eu mi-l imaginam deja ajutându-mă pe mine la unul din bulgării omului de zăpadă și poate punând nasul de morcov!

Am încercat cizme cât mai largi în partea de sus, fără să-i strângă articulațiile gleznei… era motanul încălțat, parol! Îi veneau peste jumătatea gambei și efectiv se chinuia să meargă cu ele!
Curiozitatea este cea care-i determină pe cei mici să meargă chiar și cu încălțările nepotrivite, acum știu sigur asta, el ar fi mers cu orice. Hai să analizăm realist când tu cobori să cumperi ceva de la magazin cu ce te încalți, cu cizmele înalte sau îți iei ghetuțele pentru că sunt ușurele, le încalți și le descalți repede și sunt mai comode?
Ei, cam așa este și cu bebe – ghetuțele sunt singura alternativă care merită luată în seamă în prima iarnă de mers (cel puțin în primele 3-4 luni de mers) și mai concret ghetuțe mers deculț îmblănite, care oferă senzația de usor, comod și sigur cu care el deja s-a obișnuit!
Obligatoriu îmblănite pentru că ei au nevoie de un strat extra de protecție datorită faptului că sunt purtați sau plimbați în cărucior și pe vreme rea nu-și pun întotdeauna circulația periferică în mișcare!

Da, nu vor rezista la nămeți și nici la mocirlă, fiind cusute la exterior nu sunt încălțări impermeabile din cauciuc (pe care le poti utiliza însă datorită materialelor numai ocazional și numai varianta scurtă în primul an de mers) însă sunt cea mai bună opțiune pentru copii în primul an de mers, testat și garantat iar opiniile mămicilor cu privire la nivelul de rezistență la umiditate le găsiti la capitolul recenzii pe pagina de Facebook!

Aceasta a fost prima experiență cu zăpadă a lui David având 1 an și 4 luni.
Cu drag,
Elena

X
  • Cont nou
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.