Cum alegi încălțămintea în funcție de personalitatea copilului?

Da, și eu am ales prima pereche gânduindu-mă la cum o asortez…
Da, și eu am ales prima pereche gânduindu-mă la cum o asortez… Destul de închisă la culoare (am optat pentru un gri cu alb), era despre mine și nevoia mea de estetic și nu m-am gandit nicio clipă să-i solicit opinia. Acum, când stiu că verde este culoarea lui preferată înteleg cât de mult i-a displăcut alegerea mea! Alegerea încălțămintei pentru un copil, ca multe alte decizii ce-l privesc, ar trebui să se raporteze la personalitatea copilului și să se facă impreună cu el încă la prima pereche! Îti aduci aminte cum ti-ai planificat că vei incepe diversificarea și cum a fost în realitate? Cum el a mâncat exact ce i-a placut, când a dorit? Ei da, sunt multe cazuri în care așa merge și cu încălțămintea! Prin observare (pont! pe măsură ce cresc este mai ușor), poți identifica culori preferate și chiar aplicații preferate. Da, ai putea spune că sunt prostii, însă am întâlnit copii cărora efectiv nu le-a plăcut alegerea cromatică a părinților și care au acceptat imediat o altă culoare! Pentru că vreau să abordez în acest club și experiențele altor mămici, voi relata aici “povestea iepurasului”: În urmă cu ceva timp un culpu a venit la mine cerându-mi cu disperare o pereche de ghetuțe pentru băiețel! I-am consiliat cu privire la măsura, l-am implicat pe viitorul beneficiar alegera culorilor și, parcă, tot ave m cu totii o strângere de inimă că va fi reticent în a le purta! Mi-a venit în minte să-i întreb daca are o jucărie preferată și da avea! Atunci mi-am luat angajamentul de a încerca o redare cât mai reală a expresivității jucăriei pe care abia mă lăsase să o pozez… un iepuras haioas croșetat! Era jucăria lui preferată cu care dormea de când era mic și am reușit să o redau în varianta din piele într-un procent destul de mare și uite așa eroul nostru a purtat ghetutele iar povestea are un final demn de relatat “Ghetuțele cu iepurași a trebuit să le ascundem altfel umbla toata vara în ele :)))” Poți personaliza încălțările cu personajul lui preferat fie că este vorba de o jucărie, minge, erou din povesti, erou animat, totul merită pentru ca cel mic să poarte cu bucurie încălțămintea – îți garantez că în viața de adult probabilitatea este mult mai mică să-și mai dorescă un iepuraș sau o pisicuță aplicată pe săndăluțe – acum însă va avea prietenul cu el oriunde! Exista legaturi directe între culorile preferate si personalitatea și temperamentul copilului, pe care desigur vei fi incantat sa le citesti! Elena (Autor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
  • Cont nou
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.